آنالیز تفاله گوجه فرنگی
آیا می دانید که مصرف تفاله گوجه در دامداری های بزرگ تا چه حد رشد داشته است؟ آنالیز این محصول نشان می دهد مصرف این محصول در دامداریها بسار مفید است و به راحتی می تواند به عنوان یک خوراک سالم برای دام مورد مصرف قرار گیرد.
البته قیمت مناسب آن نسبت به سایر انواع خوراک موجود در بازار باعث گردیده هر ساله خرید و فروش بیشتری از این محصول صورت گیرد و استقبال زیاد دامداران باعث شده با توجه به بازار عرضه و تقاضا قیمت تفاله نیز هر ساله افزایش یابد.
تفاله گوجه برای گاو شیری
با توجه به کمبود تولید علوفه در کشور و افزایش قیمت نهاده های دامی روز به روز بر دانش دامدار در زمینه جایگزین های مناسب علوفه و خوراک گران قیمت افزوده میشود و همین امر میطلبد اطلاعات درستی از این محصولات در اختیار کشاورزان قرار گیرد. تفاله های گوجه، سیب، هویج، چغندرقند، مالت جو و … از پر کاربردترین اینها هستند.
میزان پروتئین خام و چربی دانه تفاله گوجه، طبق تحقیقات گسترده صورت گرفته در دانشگاههای سراسر کشور دارای مقادیر بالاتری نسبت به کنجاله تخم پنبه است. همچنین میزان پروتئین گیاهی پوسته تفاله گوجه قابل مقایسه با یونجه خشک است.
بنابراین میتوان به راحتی به راحتی با جایگزین کردن بخشی از علوفه با این محصول برای دامهای شیری، هزینه تولید شیر را کاهش قابل توجهی داد و به کیفیت آن نیز افزود.
تفاله رب گوجه برای گوسفندان
استفاده از تفاله رب گوجه برای تغذیه گوسفندان هم نتایج مشابهی داده است. استفاده از آن به صورت تفاله تازه، سیلو شده در ترکیب با ذرت و یا کاه مرسوم است. بهتر است تا نهایتا 15 درصد خوراک را از تفاله استفاده نمود و در سه وعده متفاوت. از طرفی در صورتی که دام تا کنون تفاله گوجه مصرف ننموده است عادت دادن باید طی 20 روز صورت گیرد.
تهیه این محصول به صورت فله و بسته بندی با ارتباط با مراکز و بازرگانی های بزرگ توزیع این محصول با توجه به دسترسی عموم دامداران به اینترنت کار ساده ای شده است.