کارخانه تفاله گوجه خوراک دام

کارخانه رب تولید تفاله گوجه خوراک دام در فصل تابستان دارای بیشترین تولید تفاله است و به همین جهت دامداران سعی میکنن برای خرید در این فصل اقدام کنند تا از قیمت و کیفیت بهتری بهره مند شوند.
بهترین حالت مصرف تفاله برای دام، حالت سیلو شده در ترکیب با کاه گندم و یا ذرت است که در واقع دارای خواص بی نظیر و لذیذ برای دام است. معمولا دامداران برای تهیه سیلو مکان خاصی که دارای شیب ملایم است دارند تا بتوانند تفاله تازه گوجه فرنگی را نیز سیلو کنند.
سیلو تفاله تازه گوجه فرنگی
یکی از روشهای متداول و مرسوم سیلو نمودن تفاله تازه و تر گوجه استفاده از زمین سیمانی شیب دار است که پس از اینکه تفاله بر روی سطح پخش مشود با استفاده از تراکتور و یا غلتک به خوبی کوبیده میشود تا هواگیری شود و به اصطلاح خلل و فرج حاوی هوای آن خالی شود.
پس از کوبیدن باید تفاله را با ذرت و یا کاه گندم مخلوط نمود تا ضمن گرفتن رطوبت آن، مغذی تر شود. سپس با افزودن کمی نمک و مواد تخمیری روی سیلو را با پلاستیک محکم میبندند و با آجر و … روی آنرا می پوشانند تا باد پلاستیک را جابجا نکند.
استفاده از تفاله گوجه در تغذیه دام و طیور
تفاله گوجه را هم میتوان برای دام استفاده نمود و هم برای طیور. در صنعت مرغداری برای افزایش کیفیت زرد تخم مرغ و بهبود میزان پروتئین آن از این محصول استفاده میکنند. از طرفی با توجه به قیمت مناسب و کمتر آن نسبت به سایر خوراک موجود در بازار به کاهش هزینه های خوراک نیز کمک شایانی میکند.
خشک نمودن تفاله گوجه با استفاده از دستگاههای خشک کن تفاله در بازار کاری مرسوم است و بازرگانی جابان با توزیع گسترده تفاله خشک گوجه در بین مرغداران به عنوان توزیع کننده بزرگ این محصول در کشور شناخته میشود.